Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα

Σεπτέμβριος 21, 2016

Ζουμερά μπιφτέκια με μουστάρδα και κάππαρη που θα ψήσουμε στο φούρνο και θα σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονάτες.

Υλικά

200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. κιμά χοιρινό
5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot