Γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά με κρούστα γιαουρτιού

Ιούλιος 11, 2017

Ένα οικογενειακό φαγητό, με την υπέροχη γεύση από γιουβέτσι που ξέρετε, με τον κιμά να κάνει τη διαφορά! Μαμαδίστικο και μοσχομυριστό

Υλικά Συνταγής
50 γραμ. βούτυρο
750 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
1 φλ. αρακάς
50 γραμ. βούτυρο (έξτρα)
500 γραμ. χοντρό κριθαράκι
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
αλάτι
πιπέρι
6 φλ. βραστό νερό
Για την κρούστα γιαουρτιού

500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
3 κ.σ. φρυγανιά

Εκτέλεση
Για το γιουβέτσι με κιμά, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10 ´ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι.

Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό, να έχει ζουμάκι, όχι να είναι στεγνό. Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.

Αδειάζουμε το μείγμα κιμάς-κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30′ να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.

argiro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot