Γλυκά φιλιά, γεμάτα πάθος γιατί αν δεν μπορούμε να τα πάρουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε...!
Εκτέλεση:
1)Για αρχή, βάλε το φούρνο να προθερμένεται στους 110°C (90°C για φούρνους με αέρα) και στρώσε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.
2)Στη συνέχεια, χτύπα τα ασπράδια των αυγών και το κορνφλάουρ με ηλεκτρικό μίξερ σε μια μεταλλική λεκανίτσα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Πρόσθεσε σιγά σιγά τη ζάχαρη με ένα κουτάλι στη μαρέγκα, συνεχίζοντας να χτυπάς με το μίξερ μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Στο τέλος ρίξε και το εκχύλισμα βανίλιας.
3)Πάρε τώρα ένα μεγάλο κορνέ με φαρδύ ρύγχος και βάλε το μείγμα μέσα. Φτιάξε μαρεγκάκια 4 εκατοστών, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
4)Όπως είναι τώρα, βάλε το στο φούρνο και ψήσε για 1 ώρα. Στη συνέχεια, σβήσε το φούρνο και άφησέ τα άλλη 1 ώρα με την πόρτα κλειστή για να στεγνώσουν καλά.
5)Διάλυσε την άχνη ζάχαρη σε λίγο νερό και άπλωσε με ένα πινέλο μια πολύ μικρή ποσότητα στην κορυφή κάθε μαρέγκας. Άφησε τις μισές μαρέγκες να κυλήσουν προσεκτικά στη χρωματιστή ζάχαρη για να καλυφθούν παντού ομοιόμορφα. Άφησε τις υπόλοιπες χωρίς διακόσμηση, ώστε να αποτελέσουν τη βάση των «χριστουγεννιάτικων φιλιών».
6)Αφού γεμίσεις ένα άλλο κορνέ με το παγωτό Carte D’Or Βανίλια, βάλε μια μικρή ποσότητα παγωτού πάνω σε ένα σκέτο μαρεγκάκι και σκεπάστε το με ένα διακοσμημένο μαρεγκάκι, σαν σάντουιτς.
7)Τέλος, κάνε το ίδιο για όλα τα μαρεγκάκια και τα Χριστουγεννιάτικα φιλιά είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.
Υλικά:
4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια (200 γρ./400 ml)
2 ασπράδια αυγών
125 γρ. άχνη ζάχαρη
¼ κ.γ. κορνφλάουρ
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Χρωματιστή ζάχαρη για διακόσμηση
20 γρ. ζάχαρη άχνη (αν χρησιμοποιήσετε χρωματιστή ζάχαρη)
cookoo.gr
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές πατήστε ΕΔΩ