Το Tiramisu είναι από τα γλυκά που δεν αρέσουν σε όλους, αλλά όσοι το προτιμούν σίγουρα είναι για την καφεΐνη που περιέχει...
Εκτέλεση:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το αλεύρι ξεχωριστά. Τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο επίπεδο δίσκο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι καφέ. Ανακατεύουμε μισό ποτήρι νερό με τη ζάχαρη και το καφέ. Καλύπτουμε το ψημένο κέικ με το σιρόπι.
Μετράμε το κέικ και το κόβουμε σε τέσσερα ίσα ορθογώνια.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά το φούσκωμα, τη θερμαίνουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε το μείγμα με τους κρόκους αυγού με το μασκαρπόνε, το λικέρ, τη σαντιγί, και, τέλος, με τη διαλυμένη ζελατίνη.
Βάζουμε το μείγμα τυριού ανάμεσα στα ορθογώνια της τούρτας. Καλύπτουμε το πάνω μέρος και τις πλευρές του κέικ με το μείγμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
Υλικά για τη ζύμη:
3/4 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
6 αυγά
50γρ Βιτάμ κλασικό
Τιραμισού:
8 κρόκοι αυγών
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
500γρ τυρί μασκαρπόνε
1/5 ποτήρι λικέρ amaretto
2 ποτήρια κρέμα γάλακτος 35%
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Σιρόπι καφέ:
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφέ
vitam.gr