Μια κλασική συνταγή που μπορείς να την φτιάξεις και να την απολαύσεις σε ότι ώρα της ημέρας θέλεις.
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα:
360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα:
Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε να βράσουν.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Τότε τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνουμε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τον κόλιανδρο.
Αλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά.
Για το ντρέσινγκ:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.
Ρίχνουμε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
Ανακινούμε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε και να τη φάμε αμέσως ή να την αφήσουμε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρουμε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.
newsone.gr