Εκτέλεση:
Αρχικά, πάρε ένα μεγάλο τηγάνι και λιώσε μέσα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, ξεφλούδισε τις μπανάνες, κόψε τις κατά μήκος και τηγάνισέ τις στο βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πρόσθεσε τώρα το λικέρ με προσοχή και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
Με την καστανή ζάχαρη, πασπάλισε τις μπανάνες και τοποθέτησέ τις σε πιάτα.
Τέλος, βάλε από μια μπάλα παγωτό και οι μπανάνες σοτέ με στρατσιατέλα είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.
Υλικά:
4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα
50 γρ. βούτυρο
4 μέτριες μπανάνες
100 ml λικέρ Grand Marnier
40 γρ. καστανή ζάχαρη
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Πηγή: cookoo.gr