Το γλυκό κρασί απογειώνει την γεύση του ξερού σύκου!
Υλικά:
250 γρ. ξερά σύκα
250 γρ. χονδροκομμένα καρύδια
1 μπουκάλι γλυκό κρασί κόκκινο
αμπελόφυλλα ζεματισμένα
Εκτέλεση:
Xονδροκόβετε τα σύκα και τα ζυμώνετε με τα καρύδια.
Δημιουργήστε μπαλίτσες ή σουτζουκάκια και τα τυλίγετε με αμπελόφυλλα.
Tοποθετείστε τα σε ταψί και περιχύστε με το κρασί.
Ψήστε σε δυνατό φούρνο όσο το κρασί να σιροπιάσει.
Σερβίρετε με γιαούρτι περιχυμένο με το σιρόπι.
Tips Μαγειρικής:Προσπαθήστε να βρείτε σύκα Κύμης, είναι τα καλύτερα.
gourmed.gr