Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Φτιάξτε το μείγμα σας πρώτα Ψιλοκόβοντας,το πιπέρι ,το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο και τηγανίστε τα σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε τα με το μείγμα,προσθέτοντας την πάστα ντομάτας,τις ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, και το ζωμό λαχανικών. Μαγειρέψτε όλα μαζί και προσθέστε λίγη ζάχαρη εάν είναι απαραίτητο.Αφήστε τα στην άκρη.
Για να κάνετε τη λευκή σάλτσα, λιώστε τη μαργαρίνη, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τα. Ρίξτε το ζεστό ζωμό ή γάλα στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μόλις πήξει χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Ελέγξτε τα καρυκεύματα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για το γαρνίρισμα. Βγάλτε απο το μάτι.
Τοποθετήστε τα Λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήσετε κενό αφού πριν έχετε απλώσει ένα στρώμα από λευκή σάλτσα στο κάτω μέρος του πυρέξ. Απλώστε ένα στρώμα μείγμα του κιμά. Επαναλάβετε τα στρώματα μέχρι το ταψί να γεμίσει και τελειώστε με ένα στρώμα λευκής σάλτσας. Πασπαλίστε την κορυφή με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε στους 180 ° C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Το μυστικό για τα λαζάνια είναι να τα αφήσετε να σταθούν λίγο και να κρυώσουν πριν από το σερβίρισμα. Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.
Υλικά:
2 κουτιά Κιμά σόγιας
1 κουτί φύλλα λαζάνια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένα
115 γρ πάστα ντομάτας (μικρό κουτί)
400 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες
Αλατοπίπερο
Ζάχαρη για γεύση
Λάδι για το τηγάνισμα
1/4 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 250 ml βραστό νερό
Σάλτσα σως:
50 γρ Μαργαρίνη
1/2 κούπα αλεύρι φαρίνα
2 κούπες γάλα or γάλα σόγιας
αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα τυρί τσένταρ
Πηγή: frysvegetarian.gr