Ξέχνα τα κρουασανάκια που ήξερες και δώσε μια άλλη γεύση!
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια στο λάδι για 20’-25΄, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Του προσθέτετε το ζαμπόν, το τυρί, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε το μείγμα καλά.
Κόβετε από τα φύλλα σφολιάτας 2 μεγάλους δίσκους (χρησιμοποιήστε ένα καλό μαχαίρι και μεγάλο τσέρκι ή ένα αναποδογυρισμένο στρογγυλό ταψάκι ως οδηγό για να κόψετε τους δίσκους). Κόβετε κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα (όπως την πίτσα).
Μοιράζετε σε κάθε τρίγωνο από ίση ποσότητα γέμισης και τα τυλίγετε. Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γρ. κιμάς
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
4 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
1 αυγό χτυπημένο
180 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένα
1 αυγό για το άλειμμα
icookgreek.com