Ελαφρύ σαν γεύμα, χορταστικό και χωρίς λιπαρά, θα αγαπήσεις όσο τίποτα άλλο τα εν λόγω σουβλάκια! Καλαμάκια με λαχανικά και χαλούμι γίνονται… λουκούμι και σε καλούν να τα απολαύσεις.
Υλικά:
250 γραμμ. ντοματίνια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
6 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
3 μικρές μελιτζάνες χοντροκομμένες
3 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
500 γραμμ. χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους
Για το ντρέσιγκ:
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. ξίδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μαύρη
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά του ντρέσιγκ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα των αβγών. Αδειάζουμε μέσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.
Περνάμε τα λαχανικά και το χαλούμι εναλλάξ σε 12 καλαμάκια και ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε μεριά. Στη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε τα λαχανικά με άφθονο ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με λίγο έξτρα ντρέσιγκ.
koolnews.gr