Χρόνος προετοιμασίας 20΄
Χρόνος μαγειρέματος 10΄
Μερίδες 2
Υλικά:
1/2 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμμ. γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα καυτερή πάπρικα
3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε φέτες
5-6 ντοματίνια ή 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι και το διατηρούμε ζεστό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τις γαρίδες, να αλλάξουν χρώμα, για 2 λεπτά. Τις βγάζουμε σε πιάτο.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2΄.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ρύζι, το μαϊντανό, τις γαρίδες και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στη φωτιά για 3΄-4΄ να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε αμέσως.
missbloom.gr