Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 Λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2/5
Μερίδες: 2
Πιάτο: Κυρίως
 
ΥΛΙΚΑ
Συκώτι απο βοδινό 200γρ.
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Γιαούρτι 50γρ.
Ελαιόλαδο 100μλ.
Φύλλο αποξηραμένο δάφνης 1τμχ.
Πιπέρι ολόκληρο 2-3τμχ.
Τυρί για σαγανάκι 100γρ.
Λιαστή Ντομάτα 80γρ.
Σκόρδο 1/2 σκελίδα
Παρμεζάνα 30γρ.
Ζωμό Λαχανικών 50μλ.
Κόκκινο κρασί 70μλ.
Κουκουνάρι 50γρ.
 
>
ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Ρίχνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί
2.Αλευρώνω το συκώτι και το ψήνω στο τηγανι
3.Πετάω τα λάδια
4.Προσθέτω το φύλλο δάφνης τους κόκκους πιπεριού και το πιππερι πορτοκαλιού
5.Σβήνω με κόκκινο κρασί
6.Ρίχνω το ζωμό λαχανικών και το αφήνω να ψηθεί για 3 λεπτά
7. Για το πέστο λιαστής Ντομάτας
Σε ένα κοπτικό μπλέντερ τοποθετώ τη λιστή τομάτα, το σκόρδο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα
8. Βάζω σε τηγάνι το τυρί και τοποθετώ απο πάνω μια ποσότητα απο το πέστο. Ψήνω σε φούρνο για 5’ στους 180 βαθμούς.
9. Στο προετοιμασμένο συκώτι ρίχνω το γιαούρτι και ανακατευω για 3 λεπτά.
10. Τοποθετώ το συκώτι στο πιάτο και δίπλα λίγο άψητο πέστο λιαστής.
11. Απο πάνω ρίχνω το ψημένο τυρί με πέστο.