Καιρός: «Βράζει» η χώρα – Εκτοξεύεται η θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς

Ιούλιος 11, 2024

Επιμένει ο καύσωνας με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται και να ξεπερνά σήμερα τους 40 βαθμούς δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες που για άλλη μια μέρα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο καύσωνας θα έχει διάρκεια με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται για μέρες. Σήμερα περιοχές της δυτικής Ελλάδας, δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία θα «βράσουν» με τον υδράργυρο να δείχνει 40 βαθμούς.

Δεν θα είναι καλύτερη η κατάσταση στην Αθήνα όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 και 39 βαθμούς. Το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται.

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Παράλληλα για άλλη μια ημέρα μεγάλος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ανέμους δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιών που εξέδωσε για την Πέμπτη (11/07/2024) η Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος για φωτιές είναι πολύ υψηλός και κατατάσσεται στην κατηγορία 4 για τέσσερις περιφέρειες.

Οι τέσσερις περιφέρειες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη (11.07.2024)
Λίγες νεφώσεις πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Υψηλές θερμοκρασίες με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 37-39 και ενδεχομένως τοπικά 40 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 39-41, στην Ήπειρο από 22 έως 38-39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 23 έως 37-40 βαθμούς και τοπικά 41 βαθμούς, στα Επτάνησα από 23 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 36-37, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 24 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37-39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37-38 βαθμούς.

newsit.gr

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot