Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδας

Ιούλιος 17, 2024

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμούν τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του .π. Γεώργιο Φρίμη. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε όλο το χωριό προς ευλογία των κατοίκων. O εφημέριος του ναού ,Αρχιμανδρίτης Λεόντιος Ξηνταρόπουλος , ευχαρίστησε ,τους Ιερείς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Αγία Μαρίνα. Κατά τον εσπερινό έψαλε ο άρχων πρωτομαΐστωρ της μεγάλης τον Χριστού εκκλησίας Σταμάτιος Κίσσας και η χορωδία του συλλόγου «Πατριαρχικό αναλόγιο Δημοσθένης Παικόπουλος » με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Χρήστο Πιπέρο. Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot