“Ωρολογιακή ΒOMBA” σε Κω, Κάλυμνο κ Λέρο! – Παρέμβαση Περιφερειάρχη για διάθεση πόρων – Συναντήσεις στην Κω

Αύγουστος 05, 2015

"Ωρολογιακή Βόμβα" έτοιμη να εκραγεί είναι η κατάσταση των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται τον τελευταίο καιρό στην Κω, στην Κάλυμνο κ στην Λέρο ενώ συνεχίζονται αθρόες οι αποβιβάσεις καθημερινά.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο που μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη 6 Αυγούστου μεταβαίνει στην Κω με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη προκειμένου να παραστεί σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς, αιρετούς, παράγοντες κ.λπ. για το θέμα.

"Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης, έκανε δεκτό το αίτημά μας, ως περιφερειακή αρχή και πέρασε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στις περιφέρειες να μπορούν να διενεργούν δαπάνες προκειμένου να γίνονται παρεμβάσεις στα νησιά της αρμοδιότητάς μας ώστε να εξευρεθούν χώροι προσωρινής κράτησης".

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος:

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο στην Κω όσο και στην Λέρο και στην Κάλυμνο. Δεν υπάρχουν χώροι προσωρινής κράτησης - φιλοξενίας. Μιλάμε πάντα για 48ωρη κράτηση και όχι παραπάνω. Το πρόβλημα προκύπτει αφενός από την καθυστέρηση ταυτοποίησης των μεταναστών και αφετέρου από την έλλειψη χώρων φιλοξενίας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ποτέ δεν ζητήσαμε να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης παράτυπων μεταναστών. Μιλάμε πάντα για προσωρινή κράτηση.

Εμείς είμαστε έτοιμοι και από την πλευρά της θεσμικής κατοχύρωσης να συμβάλουμε στο πρόβλημα και να βοηθήσουμε τις τοπικές αρχές και να καλύψουμε τις ελλείψεις όπου χρειάζεται".

Να σημειωθεί ακόμη ότι η έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα παραμένει 'αγκάθι' για το οποίο, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα την ενίσχυση από τα αρμόδια υπουργεία.

Πέγκυ Ντόκου από aegeantoday.gr 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot