Το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πολύτιμες πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Αρκεί να το καταναλώνετε καθημερινά με άδειο στομάχι για να απολαύσετε τα οφέλη.
Πίνω κάθε πρωί μια κουταλιά ελαιόλαδο με άδειο στομάχι και αυτά είναι τα αποτελέσματα
Οι πολυάριθμες ιδιότητες που κρύβει το ελαιόλαδο είναι ευρέως γνωστές. Θεωρείται ένα ελιξίριο μακροζωίας, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Μια πηγή καλών λιπαρών που μπορεί να περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή. Γνωρίζετε όμως τι προσφέρει αν καταναλώνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί με άδειο στομάχι; Χάρη στα πολλά οφέλη για το σώμα μου, έγινε η νέα καθημερινή συνήθεια.
Ιδιότητες του ελαιολάδου
Το ελαιόλαδο είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που αποτελείται από τριγλυκερίδια, ελαϊκό οξύ, λινολεϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ και στεαρικό οξύ. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε, σκουαλάνιο και προβιταμίνη Α. Εντάσσεται στην διατροφή μας από μικρή ηλικία, καθώς συμβάλλει στο σχηματισμό των οστών και στην μυελίνωση του εγκεφάλου, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων και είναι ένα ισχυρό anti-aging συστατικό. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προωθεί την απορρόφηση βιταμινών ενώ χαρίζει και υπέροχη γεύση, εξηγεί η Dr. Annamaria Acquaviva, scientific director του Palazzo di Varignana.
Τα οφέλη
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Vogue.gr