Ο καφές είναι αγαπημένο ρόφημα και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το πρωινό γεύμα.
Το myfit.gr παρουσιάζει 10 superfoods που μπορείς να προσθέσεις στον καφέ σου (espresso κατά προτίμηση) για να του δώσεις πιο ιδιαίτερη γεύση.
1. 1 κ. γλυκού light βούτυρο χαμηλών λιπαρών για πιο έντονη γεύση.
2. Λίγες σταγόνες έλαιο καρύδας, για εξωτική γεύση πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά.
3. Κακουλέ (ή κάρδαμο) λιωμένο μαζί με τον ελληνικό καφέ. Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο και φυτικές ίνες.
4. Κανέλα, αντιοξειδωτική και γνωστή στους fans του cappuccino.
5. Λίγη σκόνη από μανιτάρια reishi (γανόδερμα ) τα οποία είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο δέρμα.
6. Σκόνη από τσόφλι αυγού! Ναι καλά διάβασες, αφού κάποιοι αλέθουν το τσόφλι για να αυξήσουν την ποσότητα ασβεστίου.
7. Σκόνη κακάο, πλούσια σε μέταλλα, σίδηρο και φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά στοιχεία.
8. Σκόνη ζελατίνης που ενισχύει την υγεία των νυχιών, των μαλλιών και της επιδερμίδας.
9. Κόκκινο πιπέρι καγιέν, γνωστό σε διάφορες περιοχές του κόσμου, αφού δίνει ιδιαίτερη γεύση και εξουδετερώνει τα οξέα του καφέ.
10. Γαρύφαλλο και ginger, γνωστά στο Μαρόκο, χαρίζουν πλούσια ανατολίτικη γεύση και έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.