Μπιφτέκια από χοιρινό με λεμόνι και παρμεζάνα

Φεβρουάριος 05, 2016

Αυτά τα μπιφτέκια θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών και σίγουρα οι κυρίες που θα βρεθούν στο τραπέζι σου θα σου ζητήσουν τη συνταγή. Για αυτό μη σκεφτείς αν πρέπει αυτά να μπιφτέκια να είναι το κυρίως πιάτο γιατί η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μόνο θετική!

Υλικά:
200 γραμμάτια ψωμί
250 γραμμάρια ρόκα
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 αυγό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Xτύπησε στο μούλτι το ψωμί μέχρι να γίνει σκόνη και πρόσθεσε τη ρόκα σε μικρά κομματάκια που θα έχεις κόψει με τα χέρια σου.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε στο μείγμα με το ψωμί και τη ρόκα τον κιμά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό και πλάσε τη ζύμη για τα κεφτεδάκια.
Πλάσε τα κεφτεδάκια όπως ήδη ξέρεις και αφού ζεστάνεις λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, τηγάνισε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές! Αυτό θα σου πάρει περίπου 2 – 3 λεπτά.
Σέρβιρε αμέσως και καλή απόλαυση!

marrymarry.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot