Γαλακτοφέτες

Μάρτιος 17, 2018
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. νερό ή υγρή σόδα
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
Για γέμιση
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό και το βούτυρο (προσοχή το βούτυρο να μην είναι καυτό).
Αφού έχει αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και το αλάτι (προσοχή όλα να ειναι κοσκινισμένα).
Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί στο μίξερ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του ενός ταψιού 30x35 εκ.
Ψήνουμε το παντεσπάνι για 7-10 λεπτά.
Ελέγχουμε άμα είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα.
Μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιστίκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Για τη συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσια κομμάτια.
Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τέλος, προσθέτουμε (καπακώνουμε) το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
akispetretzikis.com.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot