Στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου 2020 για τους υποψήφιους ΓΕΛ και στις 16 Ιουνίου για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ. Συνολικά 1417 μαθητές από το νομό Δωδεκανήσου (721 εξ αυτών από τη Ρόδο) θα πάρουν μέρος, διεκδικώντας μία θέση στα ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις, ακόμη και αν αυτές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν…σήμερα! Μπορεί οι πανελλήνιες να διεξάγονται υπό τη σκιά της πανδημίας του Covid-19, έχουν παρθεί όμως όλα τα απαιτούμενα μέτρα
«Όλα έτοιμα εδώ και δέκα μέρες. Θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πανελληνίων εξετάσεων ακόμη και αν αυτές διεξάγονταν σήμερα. Πήραμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα λόγω της πανδημίας και αναμένουμε τις νεότερες οδηγίες από το υπουργείο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και στις οικογένειές τους».
Η προετοιμασία των μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν διεκόπη στιγμή παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες!
Ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), κ. Χρήστος Μπάρδος δήλωσε ότι οι μαθητές είχαν ολοκληρώσει την ύλη ήδη πριν τον κορωνοϊό και έκαναν όλο αυτό το διάστημα επαναλήψεις. Από τις 11 Μαΐου που επέστρεψαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο σχολείο, συνεχίζονται τα φροντιστηριακά μαθήματα (κυρίως) μέσω του διαδικτύου.
«Τα φροντιστήρια ήταν από καιρό έτοιμα με τη διαδικτυακή εκπαίδευση. Εδώ και χρόνια στηρίζουμε με τον τρόπο αυτό μαθητές των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, όπως η Τήλος και η Χάλκη. Από τις 11 Μαΐου, όταν επετράπη από το υπουργείο, ξεκινήσαμε τη διαδικτυακή διδασκαλία των μαθητών της Γ’ Λυκείου. Διαθέτουμε σύγχρονες και πρωτοποριακές πλατφόρμες που εξυπηρετούν απόλυτα τους σκοπούς της τηλεεκπαίδευσης. Άλλωστε είχαμε ολοκληρώσει την ύλη της Γ’ Λυκείου πριν την πανδημία του κορωνοϊού και είχαμε ξεκινήσει ήδη τις επαναλήψεις, τις οποίες συνεχίζουμε μέσω της τηλεεκπαίδευσης.
Εκείνο όμως που θέλω να σημειώσω, είναι η μεγάλη προσαρμοστικότητα των μαθητών, οι οποίοι είναι πλήρως εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και ανταποκρίνονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στα διαδικτυακά μαθήματα, σαν να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Συνεπώς, δεν μπορώ να πω ότι ο κορωνοϊός επέδρασε αρνητικά στην προετοιμασία των μαθητών που θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες», δήλωσε ο κ. Μπάρδος.
Πηγή:www.dimokratiki.gr